Miksi Viisaus?

”Lahjomaton sekä puolueeton asiantuntijasi kaikkiin sijoitustoimintasi tarpeisiin.”

Viisauden avulla saat asiantuntevaa yksilöllistä ja puolueetonta apua kaikkiin sijoitustoimintasi tarpeisiin.

Voit luottaa siihen, että saamasi apu on monipuolista ja osaavaa. Asiantuntijoidemme pitkä ja monipuolinen kokemus pankkiirimaailmasta ja riskienhallinnasta auttaa sijoittajia välttämään sijoittamisen sudenkuoppia.

Sijoitustoiminnassa on viisasta valita kumppani, jolla ei ole intressiristiriitoja kanssasi. Väärä valinta voi ajaa sinut tuotemyynnin uhriksi, minkä seurauksena sijoituskokonaisuutesi riskitaso voi nousta merkittävästi. Me Viisaudessa olemme huomanneet, että suuri osa varainhoitajina tai pankkiireina työskentelevistä ovat usein pakotettuja tarjoamaan sijoittajille sijoitustuotteita tai -strategioita, jotka ovat tuottoisia heidän työnantajalleen.

Sijoituspalvelutehtävissä toimivat henkilöt ovat pikemminkin aggressiivisia myyntimiehiä/-naisia saadakseen jatkuvasti uutta kauppa, sillä nykymaailmassa vain tulos ratkaisee. Mieti onko tämä todella sinun etusi mukaista? Me tiedämme, että asia on näin, sillä olemme aiemmin tehneet samaa työtä finanssialan eri yrityksissä yhteensä yli 35 vuoden ajan.

Osaamistamme hyödyntäneiden asiakkaiden yhteenlaskettu sijoitusvarallisuus on tähän mennessä jo 350 miljoonaa euroa; ja matka on vasta alussa!

Autamme sinua…

tunnistamaan oman sijoittajaprofiilisi

laatimaan yksilöllisen sijoitussuunnitelman ja -strategian

sovittamaan salkkusi sinulle sopivalle riskitasolle

löytämään sinulle oikeanlaiset sijoituskohteet

vertailemaan sijoituskohteiden riskejä ja kustannuksia

etsimään sinulle sopivan varainhoitajan

analysoimaan nykyistä salkkuasi esimerkiksi riskin, tuoton tai kassavirran kannalta

varainhoitajien tapaamisissa

sijoituskohteisiin liittyvissä kysymyksissä

hahmottamaan salkkusi kokonaisuutena

oppimaan enemmän sijoittamisesta

tunnistamaan sijoitustuotteiden myyjien motivaattorit

Me Viisaudessa emme usko sijoitusalan totuttuihin toimintatapoihin

Alan ansainta perustuu siihen, että sijoittaja ostaa esimerkiksi pankilta erilaisia varainhoitotuotteita, kuten rahastoja. Pankin ansainta tulee tällöin rahaston perimistä palkkioista sekä usein myös yksittäisistä erillisistä varainhoidollisista palkkioista. Mitä korkeammat palkkiot, sitä paremmin pankki yleensä tienaa. Tämä saattaa johtaa vääristymään, jossa asiakkaan salkkuun myydään juuri kalleimpia yksittäisiä sijoitusratkaisuja, jotka saattavat usein olla myös korkeaa riskiä sisältäviä.

Me lähdimme suunnittelemaan mallia, jossa asiakas maksaa meille tehdystä työstä riippumatta siitä, mitä sijoitusratkaisuja hänen salkkunsa sisältää tai kenen varainhoitajan kanssa hän tekee yhteistyötä. Viisaus ei vastaanota palkkioita pankeilta tai varainhoitoyhtiöiltä, ja näin varmistamme lahjomattomuutemme. Ansaintamme perustuu läpinäkyvään konsultointityöstä maksettavaan laskutukseen.

Viisaudessa emme myy sinulle sijoitustuotteita.

Sijoitustuotteiden myymisen sijaan kokenut tiimimme auttaa sinua suunnittelemaan sijoitustoimintaasi viisaasti, ja tuemme sinua valitun strategian toteuttamisessa. Istumme kanssasi tukevasti samalla puolen pöytää ja autamme luomaan sinulle räätälöidyn tavan toteuttaa sijoitustoimintaasi.

Kanssamme voi keskustella kaikista omaisuuslajeista, kun taas tyypillinen varainhoitaja keskustelisi vain niistä, joita hän voi sinulle tarjota. Olitpa sitten kiinnostunut osake-, asunto- tai korkosijoittamisesta, tai vaikkapa fyysiseen kultaan sijoittamisesta, olemme apunasi.

”Vain reilut keinot voivat tuottaa reiluja tuloksia”
– Mahatma Gandhi

”Olipa kerran pankkiiri…”

Olipa kerran pankkiiri, joka oli toiminut sijoitusalalla jo yli 15 vuotta, hoitanut ihmisten sijoitussalkkuja ja antanut asiakkailleen sijoitusneuvoja.

Joka päivä hän joutui miettimään työnantajansa sanelemia melko suuria myyntitavoitteita ja joutui mukauttamaan oman asiakaspalvelutyönsä niihin. Hän tunsi olevansa kuin puun ja kuoren välissä, mutta ei koskaan tinkinyt asiakaspalvelun laadusta. Asiakkaat pitivät hänestä, mutta välillä työnantaja patisteli myymään enemmän.

Eräänä päivänä hän kyllästyi tähän ja päätti luoda jotain uutta. Jotain, missä ahneus ei ohjaisi hänen toimintaansa. Näin syntyi ajatus, että olisi hienoa, jos sijoittajilla olisi mahdollisuus saada aidosti täysin riippumatonta apua, jolloin sijoittajan ei tarvitsisi miettiä, ajaako hänen sijoituskonsulttinsa hänen vai varainhoitoyhtiönsä etua.

Sen vuoksi hän päätti perustaa palvelun, jonka myötä hän voisi aidosti auttaa ihmisiä sijoitustoiminnassa ilman että hänen täytyy jatkuvasti yrittää saada sijoittajien varat oman työnantajansa varainhoidon tai rahastojen piiriin. 

Näin hän perusti yhtiön, Viisauden, ja on siitä lähtien istunut sijoittajan kanssa joka tilanteessa samalla puolella pöytää sekä ajanut sataprosenttisesti sijoittajan etua.

Viisauden arvot

Antiikin neljä hyvettä olivat käytännöllinen viisaus, rohkeus, oikeamielisyys ja kohtuullisuus. Nämä hyveet me allekirjoitamme täysin sekä noudatamme niitä myös tinkimättömästi toiminnassamme.

  1. Viisaudella tarkoitamme viisasta sijoitustoimintaa, joka on etukäteen huolella suunniteltua ja joka ei ota turhia riskejä.
  2. Rohkeudella tarkoitamme uskallusta tehdä erilaisia valintoja kuin moni muu sijoittaja tekee tai varainhoitaja suosittelee.
  3. Oikeamielisyydellä tarkoitamme lahjomattomuutta, mikä tarkoittaa sitä, että tavoittelemme asiakkaan parasta etua kaikissa tilanteissa. Kaikki yhteistyömme perustuu vahvaan eettiseen pohjaan.
  4. Kohtuullisuudella tarkoitamme kohtuullista hinnoittelua sekä asiakkaan että meidän kannaltamme. Kohtuullisuudella tarkoitamme myös kohtuullisten tuottojen tavoittelua – ei kuitenkaan mihin hintaan tahansa.

Viisauden liiketoimintaan sementoituja arvoja ovat lisäksi Eettisyys, Lahjomattomuus, Asiakkaan etu ja lisäarvo, Läpinäkyvyys ja Yhteistyö.

Ota yhteyttä niin jutellaan sitoumuksetta lisää!

Toteutamme ensimmäiset keskustelut sekä kartoitukset aina veloituksetta,
jotta voit aidosti päättää pystymmekö tarjoamaan sinulle lisäarvoa!